Hollanda Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Hollanda Vatandaşlığı

HOLLANDA OTURMA İZNİ

Hollanda vatandaşı olmak için birkaç yol vardır. Bunlar doğumda otomatik olarak, babalık onaylaması yoluyla, seçenek prosedürü ya da vatandaşlığa geçirme yoluyla olmak üzere sınıflandırılmaktadır. Yabancı uyruklular Hollanda'da yasal olarak en az beş yıl yaşamış olduklarında Hollanda uyrukluğuna başvurabilirler.Her ülkede olduğu gibi Hollanda da çok farklı başvuru sistemlerine sahiptir.
Doğumda veya babalık onayıyla otomatik olarak (kanuni işlem yoluyla)
⦁1 Ocak 1985'den önce mi doğdunuz ?
Babanız doğum anında bir Hollanda vatandaşıysa, kanunen bir Hollanda vatandaşısınız. Hollanda'da mı yoksa yurt dışında mı doğduğunuz önemli değil. Eğer bir Hollandalı anne ve bir yabancı babadan doğarsanız, yasayla bir Hollanda vatandaşı olamadınız demektir. Seçenek prosedürü ile Hollanda vatandaşlığını kazanabilirsiniz.
⦁31 Aralık 1984'ten sonra mı doğdunuz ?
Aşağıdaki şartlardan birine sahip olduğunuz takdirde kanunen Hollanda vatandaşısınız. Hollanda'da mı yoksa yurt dışında mı doğduğunuz önemli değil. Doğum gününüzde anneniz bir Hollanda vatandaşıyşa,doğum gününüzde babanız bir Hollanda vatandaşıysa ve o zaman sizin Hollanda dışındaki annenizle evli ise kanunen Hollanda vatandaşı sayılmaktasınız.Ailenin ana ikamet yeri Hollanda'da ise ,babanız ya da anneniz (ya da her ikisinin de kendisi) doğum anında Hollanda'da ikamet ettikleri ana babalardan doğmuşşanız.Üç ay süren kısa, kolay bir prosedür sayesinde başvuru sonuçlanmaktadır.
Bununla birlikte, bu seçenek yalnızca kanunla tanımlanan özel bir gruba mensup kişiler tarafından kullanılabilir. Buna, seçenek prosedürü denir.Seçenek prosedüründen uygun değilseniz, vatandaşlığa kabul başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu işlem bir yıla kadar sürer.
Aşağıdaki koşulları yerine getirmeniz gerekir:
Geçmişteki 4 yılda hapis cezası, eğitim veya toplum hizmeti emri almamış veya bir suç için büyük bir para cezası ödememiş olmanız gerekir. Karşı herhangi bir cezai işlem yapılmamış olmalıdır.. Büyük para cezasıyla ilgili olarak, bu, 810 € veya daha fazla bir tutardır. Son 4 yılda ya 405 € ya da daha fazla para cezası, toplam 1,215 € ya da daha fazla para cezası almış olabilirsiniz.Aynı anda birden fazla erkek veya kadınla evli olmamalısınız.
Yaşamak, çalışmak ya da bir akrabasına ya da ortağa katılmak için Hollanda'ya taşınmayı düşünüyorsanız, IND Hollanda'ya bir Hollanda vizesi veya diğer bir vize başvurusunda bulunmanız gerekebilir. Bu kılavuz, Hollanda vizelerinin farklı türlerinin şartlarını ve koşullarını açıklar ve bireysel durumunuz için hangi izne ihtiyacınız olduğunu seçmenize yardımcı olur. Tipik olarak, vatandaşlığınız ve Hollanda'ya gelme nedeniniz, Hollanda vizenizi veya ihtiyacınız olan izni belirleyecektir.
Burada verilen bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Hizmetinden (IND) belirli tavsiyeler almanzı gerekmektedir.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Hollanda Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Hollanda Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Hollanda vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Kimler Hollanda vizesi veya iznine ihtiyaç duyar?
AB ülkeleri / AEA / İsviçre vatandaşlarının ortakları ve yakın akrabaları
Hollanda'da yaşayan (ancak AB / AEA / İsviçre vatandaşı olmayan) yakın bir akrabanıza (örneğin eş, eş, büyükbaba veya 21 yaşın altındaki çocuklara) katılmak istiyorsanız, siz ayrıca bir izne gerek kalmaksızın Hollanda'da yaşamak ve çalışmak hakkına sahipsiniz demektir.
Bununla birlikte, yasal oturma belgesi almak için AB yasalarına göre doğrulama başvurusunda bulunmanız gerekecektir ve bu ; yasal olarak Hollanda'da kalmanıza ve izin almadan çalışmanıza izin verildiğini ispatlayan bir belgedir.
AB dışı / AEA / İsviçre vatandaşları
"Üçüncü taraf vatandaşı" iseniz, yani AB / AEA ya da İsviçre'den değilseniz ve Hollanda'da bir AB / AEA ya da İsviçre vatandaşı olmayan bir akrabanıza katılmaya gelmiyorsanız, muhtemelen bir geçici oturma iznine ihtiyacınız olacaktır. (MVV) ülkeye girmek ve / veya ikamet iznini üç aydan daha uzun süre kalmak için gereken bir geçici oturma izi almanız gerekmektedir.

Tüm AB / AEA / İsviçreli vatandaşlar, ( Hırvatlar dışında ) tüm sektörlerde kısıtlama olmaksızın çalışabilirler. Bir işveren, Hollanda'da yasal oturma iznini istiyor ise, bu mektubu IND'den almanız gerekir ve AB / AEA / İsviçre vatandaşlarının artık uzun vadeli kalışlarını Avrupa Birliğine kayıt ettirmek zorunda kalmadıkları 2014 yılındaki değişen koşulları açıklar haline getirmeniz gerekir.
Şu an için Hırvat vatandaşlarına iş kısıtlamaları var: işvereninizin ilk 12 ay boyunca sizin için bir çalışma iznine sahip olması durumunda Hollanda'da çalışabilirsiniz. 12 aylık sürekli ve yasal istihdamdan sonra Hollanda'da serbestçe izin olmadan çalışabilirsiniz. Bu kısıtlamalar 2018 yılında gözden geçirilecek, ancak 30 Haziran 2020'ye kadar süregelmiş olacaktır.
Üçüncü taraf uyruklular (yani, AB / AEA / İsviçre dışından olanlar) genellikle bir işveren isminde bir çalışma izni almışsa Hollanda'da çalışabilir. IND Hollanda, şimdi üç aydan fazla bir süredir Hollanda'ya gelen çalışanlar için genel olarak verilen GVVA olarak bilinen, birleşik bir ikamet ve çalışma izni olarak hareket eden tek bir izin belgesi sunuyor. Genellikle kendisine başvuran işverendir ve izin üç yıla kadar çıkarılır. Bazı insanlar tek bir kombine izin için uygun değildir ve işverenler ayrı bir çalışma izni (TWV) için başvurmalıdırlar.

Hangi Hollanda vizesine veya oturma izninize ihtiyacınız var?
Kısa süreli Hollanda vizeleri: transit ve üç aya kadar
Hollanda'da kısa bir süre duran (birkaç saatlik olsa bile) başka bir ülkeye giderken veya üç aylığına kalırsanız, uyruğunuza bağlı olarak, kısa süreli bir vize almanız gerekebilir.
İki tür kısa süreli kalış vizesi vardır:
A-vizesi sadece transit geçiş amaçlıdır ve Schengen bölgesi dışındaki başka bir ülkeye giderken Hollanda havalimanında mola veren bazı millet yolcuları için gereklidir. Sadece bir Hollanda havaalanının uluslararası bölgesine girmenizi sağlar. Havaalanından ayrılıyorsanız, bir gün bile olsa, kısa süreli C-vizesi almanız gerekir.
C-vizesi (bazen 'turist vizesi' olarak adlandırılır), altı aylık bir süre içinde Hollanda'da (veya Schengen bölgesindeki diğer ülkelerde) üç ay (90 gün) süreyle kalmanıza izin verir. Bu süre zarfında, işvereninizin adınıza bir çalışma izni varsa, ancak bu vizeye oturma izni başvurusunda bulunamazsanız, çalışabilirsiniz. Hollanda'yı terk etmeniz ve kendi ülkenizden başvurmanız gerekibien durumlarda mevcuttur.

Uzun süreli Hollanda vizeleri ve izinleri: üç aydan fazla
Bir AB / AEA üye devleti veya İsviçre'den bir vatandaş değilseniz, Hollanda'da üç aydan fazla kalmak istiyorsanız, Hollanda'ya girmek için uzun vadeli bir giriş vizesine (MVV) başvurmanız gerekebilir ve ikamet izni - artı bir entegrasyon sınavına girebilirsiniz.
Herkesin MVV'ye ihtiyacı yok. Bunu yaparsanız, Giriş ve İkamet Prosedürü (TEV) prosedürü adı verilen tek bir işlemle MVV'ye ve ikamet iznine aynı anda başvurabilirsiniz. Her iki izin aynı anda verilir; ülkeye giriş yapmanızı sağlayan MVV verilir ve ikamet belgesini varışınızdan iki hafta içinde bir IND masasından toplamanız gerekir.
Bir MVV'ye ihtiyacınız yoksa, Hollanda dışından ya da geldiğinizde IND'den bir oturma izni için başvurabilirsiniz.
Farklı kalış amaçları için Hollanda ikamet izni
Kalma amacınıza bağlı olarak oturma izni başvurusunda bulunmanız gerekir. Her Hollanda belgesinin kendi koşulları, gereksinimleri, kısıtlamaları ve geçerlilik süresi vardır.
Bir eş veya aile üyesine katılmak için Hollanda'ya taşınma :
Avrupa Birliği'nden (AB) veya üçüncü bir ulusal ülkeden (AB dışı) Hollanda'da ikamet eden bir eşiniz, veya akrabanız varsa - onlara katılmak için bir Hollanda ikamet izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Bununla birlikte, başvuru süreci ve hak kazanma koşulları uyruğunuza ve Hollanda'da yaşayan aile üyenizin vatandaşlığına bağlı olacaktır.
Çalışanlar için Hollanda ikamet izni :
Çoğu işçi türü için, işvereniniz, Hollanda'da 90 günden fazla kalmayı planlıyorsanız, sizin için iş iznini almalı ve ayrıca bir Hollanda ikamet izni başvurusunda bulunmalıdır (istihdam amacıyla). Tipik olarak bir çalışan, ikamet ve çalışma iznini tek bir başvuru sürecine dahil eden tek bir izin başvurusunda bulunabilir. Belirli işçi kategorileri için, iş izni, oturma iznine, örneğin, çok yetenekli göçmenlere veya 'mavi kart' sakinlerine dahil edilir. Bununla birlikte, bazı istihdam kategorileri geçerli değildir ve ayrı ikamet izni ve çalışma iznleri gereklidir.
Serbest meslek sahipleri ve girişimciler için kendi hesabına çalışan Hollanda vizesi :
Yabancı uyruklu iseniz, Hollanda'da serbest meslek sahibi olarak çalışmak için şartlar titiz olabilir. Yeni işletmelerin caydırılmasını önlemek için, Hollanda hükümeti, Ocak 2015'ten itibaren geçerli olmak üzere, yeni işletmelerin Hollanda serbest meslek izni için hazırlama şartlarını hazırlama imkânı veren "Başlangıç ​​Vizesi" ni başlattı.
Başlangıç ​​Vizesine, 2016'da Hollanda yetkilileri, başlangıç ​​öncesi başlangıç ​​yılının ardından birçok işletmenin standart serbest meslek başvurusunun titiz incelemesini hala geçemediğini fark ettiklerinde daha fazla değişiklik yaptı. Ocak 2018 itibarıyla yeni kurulan işletmeler, işletmeler için kolaylaştırıcılardan puan temelli sistemin yerini alacak olumlu bir öneri getirebilirler.
Yüksek vasıflı göçmenler için Hollanda ikamet izni :
Bazen 'bilgi çalışanları' olarak adlandırılan yüksek derecede yetenekli göçmenler, Hollanda'daki bilgi temelli ekonomiye katkıda bulunacak yabancı uyruklu kişilerdir. Genel olarak, çok vasıflı bir göçmen olarak sınıflandırılmak için belirli bir gelir düzeyi elde etmeniz gerekiyor. İşvereniniz ayrıca IND tarafından tanınan sponsorları olmalıdır.
Uyruğunuza bağlı olarak Hollanda'ya giriş için geçici ikamet iznine (MVV) ve ülkede üç aydan fazla kalma ikamet iznine ihtiyacınız olabilir. İşvereniniz (sponsorunuz), Giriş ve İkamet Prosedürü (TEV) olarak bilinen bir başvuruda her iki izin başvurusunda da bulunabilir.
Vatandaşlık Şartları
⦁18 yaşından büyük olmak
⦁Kesintisiz beş yıllık bir süre için yasal olarak Hollanda'da veya Hollanda Karayipler'de (Bonaire, Saint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao veya Saint Martin) yaşamış olmanız.
⦁Geçerli bir Hollanda ikamet iznine veya geçici olmayan bir amaca uygun ikamet iznine sahip olmanız.
⦁Hollandaca konuşabilir, okuyabilir, yazabilir ve anlayabilir olmanız. Bunu ispatlamak için, A-2 düzeyinde Hollanda Yerleşkesi Entegrasyon Sınavını geçmiş olmalısın. Zaten NT2 Devlet Sınavı gibi eşdeğer bir diploma almışsanız, bu zorunluluk için istisnalar mümkündür.
⦁Son dört yılda hapis cezası, topluluk eğitimi veya 810 avro veya daha fazla para cezası almamış olmanız
⦁Mevcut vatandaşlığınızı bırakmak istiyorsanız (bazı istisnalar geçerlidir). Bunu yapmazsanız, yeni Hollanda vatandaşlığınız iptal edilebilir.
⦁Hollanda'ya bağlılığınızı ilan etmeniz gereken bir vatandaşlık törenine katılmanız gerekir.


Hollanda vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Hollanda vatandaşlığı başvurusu için belgeler
⦁Geçerli seyahat belgeniz (pasaport gibi).
⦁Geçerli oturma izniniz.
⦁Doğum belgeniz .Bu belgenin yasallaştırılması veya bir apostil pulu olması gerekebilir. Sertifika Hollandaca, İngilizce, Fransızca veya Almanca değilse tercümanın yapılması gerekir.
⦁Sivil Entegrasyon Sınav sertifikanız veya diğer diploma (NT2 gibi).
⦁Tek kişi için vatandaşlığa geçiş vasıtasıyla Hollanda vatandaşlığı başvurusu 855 avroya mal olabiliyor.


Hollanda vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Hollanda vatandaşlığına sahip olmak, ülkenin karar alma sürecine katılma şansınız olduğu anlamına da gelir; Hollandalı vatandaşlık ile dünyanın herhangi bir yerinde oy kullanamayacağınız liderleri seçebilirsiniz. Hollandalı vatandaşlığa sahip olmak, Birleşik Devletler veya Kanada'ya, İngiltere'ye veya Avustralya'ya, Japonya'ya veya Birleşik Arap Emirlikleri'ne ya da aslında yaklaşık 143 ülkeye uçabilmek demektir ve bir batılı gibi göçle esintiye uğrayabilirsiniz.


Hollanda'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 903.61 €
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 701.59 €
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 1.512.25 €
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 1,130.79 €
Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 3,521.53 €
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 2.351.73 €
Maaşlar Ve Finansman
Ortalama Aylık Net Maaş (Vergi Sonu) 2,176.44 €
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 2.57

Kişi başına GSYİH
45.294,78 USD ‎(2016)
Nerede Yaşamalı ?
Randstad Bölgesi
Çoğunuzun bileceği gibi, Hollanda temel olarak ikiye bölünmüştür: Randstad ve geri kalanı.
Randstad birkaç önemli şehir, yani Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Lahey ve Leiden, Haarlem ve Delft gibi birkaç küçük kasaba olarak ayrılmıştır. Arasında büyük küçük şehirlerden birinin kolay ulaşım mesafesinde olan çeşitli küçük kasaba ve köyler vardır. Çoğunlukla mükemmel toplu taşıma bağlantıları, Amsterdam'da yaşasanız bile, Mesela Lahey'de mesai için herhangi bir sorun yaşamayacağınız anlamına geliyor.
Bu kasabalar ya da bölgeler hakkında çeşitli klişeler var ve oralarda yaşayan insanların ve her şehrin, şehrin en iyi, en kötü, çirkin, güzel, sosyal açıdan tercih edilebilir ya da sıcak olduğu ve yaşandığı hakkında kendi folkloru var.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın